1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Groen als motor voor bewegen, ontmoeten en ontspannen

 

Groen heeft een belangrijke positieve invloed op de gezondheid van mensen via verschillende mechanismen. Groen heeft een positief effect op het herstel van stress, zet aan tot bewegen en kan leiden tot ontmoeting tussen mensen. Deze positieve effecten gelden voor alle mensen, maar zeer waarschijnlijk meer voor mensen in buurten met een lagere sociaaleconomische status.

 

In dit onderzoeksproject worden twee buurten in Maastricht geselecteerd. De huidige groensituatie in deze buurten wordt in detail in kaart gebracht en daarnaast wordt geïnventariseerd wat de wensen van kinderen en ouderen zijn ten aanzien van dit groen. Op basis hiervan wordt een groenontwerp voor beide buurten opgesteld en ‘doorgerekend’ met het model ‘EcoMATCH’ van ICIS*. Met dit model kunnen de baten van groen in de wijk voor gezondheid worden berekend.

 

Dit project wordt uitgevoerd door de GGD Zuid Limburg, samen met de gemeente Maastricht en ICIS (International Centre for Integrated assessment and Sustainable development); een interdisciplinair onderzoekscentrum van de Universiteit Maastricht.

 

Contactpersoon: Sandra Akkermans, GGD Zuid Limburg

 


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.