1. Ga naar navigatie
  2. Bekijk inhoud van de pagina
  3. Ga naar zoeken

Ontwikkeling van de Brabantse Omgevingsscan

 

Aanleiding

De 3 Brabantse GGD’en en universitair kenniscentrum duurzame ontwikkeling Telos zijn bezig met de ontwikkeling van de Brabantse OmgevingsScan, kortweg BrOS, dat gemeenten kunnen gebruiken bij de implementatie van de Omgevingswet.

 

Het instrument

Met de BrOS worden zowel feitelijke data en belevingscijfers van hun inwoners gecombineerd en aangeboden via gestapelde kaarten in een zogenaamd dashboard op gemeente- en wijkniveau. BrOS biedt ook concrete adviezen voor gemeenten en de mogelijkheid om deze adviezen in samenwerking met de GGD naar de lokale situatie te vertalen.

 

De scrummethodiek

Het instrument wordt ontwikkeld m.b.v. de scrummethodiek. Elke vier weken wordt een tussenproduct opgeleverd. Deze manier van werken zorgt ervoor dat stakeholders -zoals gemeenten en andere organisaties- regelmatig actief betrokken worden bij de ontwikkeling van de BrOS en hier dus invloed op uit kunnen oefenen. 

 

Het resultaat

Na afloop van het project ligt er een instrument klaar dat het makkelijker maakt om gezondheid te integreren in Omgevingsvisie en –plannen.

 

Voor de presentatie van dit project klikt u hier.


Je hebt javascript niet aan staan, of je browser ondersteunt geen javascript.

Deze website komt beter tot z'n recht wanneer javascript beschikbaar is. Ook Flash is niet beschikbaar zonder javascript.